T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Rize Müze Müdürlüğü

Müzemizde Öğrenci Eğitim Faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Rize/Merkez Kurtuluş İlköğretim Okulu 4. sınıftan bir şubenin 31 öğrencinin katılımıyla 04/05/2016 tarihinde bir eğitim faaliyeti müzemizde gerçekleştrilmiştir.  Eğitim faaliyeti öncelikle öğrencilere teşhir salonlarının uzman personellerinin anlatımı ve soru cevap şeklinde öğrencilerin aktif katılımı ile başlamıştır. Öğrencilere daha sonra müzemizde sergilenen eserlerin resimleri ile hazırlanan Neredeyim? İncele, ara, bul, yaz ipucu kağıtları dağıtılarak; ipucu kağıdında bulmaları istediğimiz eserleri bulmaları ve sorulan soruları yanıtlamaları istenilmiştir. Bu etkinlikten sonra müze bahçesinde öğrenci ve uzmanlarımızın katılımıyla meyve sepeti, şoför ve arabası, hareketi kim başlattı gibi oyunlar oynanarak  öğrencilerin birbirleri ile etkili bir iletişim sağlanması amaçlanmıştır. Son etkinlik olarak resim kağıtları ve boyama kalemleri ile müze hakkında veya herhangi bir konuda resim yapmaları öğrencilerden istenilmiştir. Öğrenciler ikişerli yada üçerli gruplar halinde bu çalışmayı yaparak genellikle müzede akıllarında kalan eserlerin resimlerini yapmışlardır. Eğitim faaliyetinin sonunda ise öğrenciler müzeden ayrılmak istemediklerini ve müzeye yine geleceklerini  içtenlikle belirtmişlerdir.

Öğrencilerin resim çalışmalarından örnekler;

• 8 (2)