Rize Müze Müdürlüğü

2016 Yılı Müzeler Günü

Müzeler Günü dünya kültür mirasının korunması ve müzeciliğin tanıtılması amacıyla Milletlerarası Müzeler Konseyi (ICOM) tarafından tüm dünyada her yıl 18 Mayıs tarihinde kutlanmaktadır. Bu kapsamda ülkemizde bu yıl 35.si gerçekleştirilecek “18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü” kapsamında Rize Müzesindede çeşitli etkinlikler düzenlenecektir. Müzeler Günü etkinliği  16/05/2016 tarihinden itibaren başlanmış olup;  Rize/Merkez Denizciler İlkokulu 4/G şubesi öğrencileri ile müzede sergilenen eserlerle etkili iletişim kurmaları için bir takım eğlenceli çalışmalar yapılmıştır.  Öğrencilerin uzmanlarla soru-cevap şeklinde müze ziyareti, müze koleksiyonundaki eserlerle ilgili hazırlanan çalışma kağıtları ve oyunlarla tarihsel bilincin oluşturulması sağlanmıştır. Uçurtma yapımının uçurtma ustası ile gösterilmesi ise müze gezi programını daha eğlenceli hale getirmiştir.  17/05/2016 tarihinde ise ICOM (Milletlerarası Müzeler Konseyi)  tarafından belirlenen 2016 yılı Müzeler Günü teması ‘’ Kültürel Peyzajlar ve Müzeler ‘’ konusu ile ilgili olarak Müze  Müdürlüğümüz Personeli Memur (Sanat Tarihçisi) Süleyman NAVDAR tarafından Ardeşen Seslikaya Köyü Ziya OKUTAN İlkokul/Ortaokulunda ‘’ Rize Müzesi ve Rize Kültürel Peyzaj Alanlarına Genel Bir Bakış ‘’ konulu konferans gerçekleştirilecektir.

Rize/Merkez Atatürk İlkokulu 2. Sınıftan bir şubenin öğrencilerinin katılımı ile 18/05/2016 tarihinde ise  müzede uzman eşliğinde müze ziyareti, ipucu çalışma kağıdı ile müzede sergilenen eserleri bulma ve çalışma kağıdında sorulan soruların yanıtlanması, müzede akıllarında kalan eserler veya müze gezisi ile ilgili olarak resim çalışması yapılması, öğrencilerin birbirleri ile etkileşimini pekiştirmek ve müze gezisini eğlenceli hale getirmek için uzman personelle birlikte çeşitli oyunlar oynanması (şoför ve arabası, ayna olma, hareketi kim başlattı vb.) gibi faaliyetlerle müze eğitim etkinliği planlanmaktadır.