T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Rize Müze Müdürlüğü

18 Mayıs Müzeler Günü Eğitim Etkinliği

2017 yılı “18 Mayıs Müzeler Günü” etkinliği çerçevesinde Rize Müzesi Müdürlüğü’nde Rize  Merkez Atatürk İlköğretim Okulu 4-D sınıfı öğrencilerinin (19) katılımıyla 18 Mayıs 2017 tarihinde eğitim faaliyeti gerçekleştirildi. Eğitimin ilk aşamasında öğrencilere müze teşhir salonları, müze uzmanları nezaretinde gezdirilerek müze, müzede sergilenen eserler hakkında müze uzman personelleri  tarafından  soru-cevap şeklinde öğrencilerin aktif katılımı ile kısa bir tanıtım yapıldı. Daha sonra öğrencilere müzemizde sergilenen eserlerin resimleri ile hazırlanan “Neredeyim? İncele, ara, bul, yaz” ipucu kağıtları dağıtılarak, ipucu kağıdında bulmalarını istediğimiz eserleri bulmaları ve sorulan soruları yanıtlamaları istendi. Bu etkinlikten sonra müze bahçesinde öğrenci ve uzmanlarımızın katılımıyla meyve sepeti, şoför ve arabası, hareketi kim başlattı gibi oyunlar oynandı. Eğitim resim yapma çalışması ile sona erdi.