Rize Müze Müdürlüğü

EĞİTİM FAALİYETLERİNDE BU HAFTA :KURTULUŞ İLKOKULU

Rize Müze Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde ilimiz geneli okullarda “Kültürel Değerlerimiz ve Müzecilik” konu başlığıyla 2019 yılı için eğitim faaliyetlerine başlanıldı. 21.02.2019 tarihinde Rize Kurtuluş İlkokulu'unda Müze Araştırmacısı Sevnur KILIÇ ve Arkeolog Mustafa KANTEMİR'in sunumlarıyla başlayan etkinliklerde yarınlarımız olan çocuklarımıza “Müze Nedir? Ülkemizdeki Müzecilik Faaliyetlerinin Tarihi, Rize Müzeleri, Taşınır ve Taşınmaz Kültür Varlıklarımız, UNESCO Dünya Tabii ve Kültürel Miras Listesinde Yer Alan Alanlarımız” ile ilgili bilgilendirilmeler yapılmıştır. Soru-Cevap şeklinde Müze Uzmanlarımız ve öğrencilere yapılan sunumlar ile müzelerimizin de birer eğitim kurumu olarak faaliyet gösterdiği vurgulanmaya çalışılmıştır.

• KURTULUŞ İLKOKULU (1).JPG
  • KURTULUŞ İLKOKULU (2).JPG